Fransa IŞİDe katılanların çocuklarını kabul edecek

FRANSA IŞİD'E KATILANLARIN ÇOCUKLARINI KABUL EDECEK

Fransa'nın Suriye'de IŞİD için savaşan Fransız vatandaşlığı olan militanların çocuklarını ve ailelerini kabul edeceklerini açıkladı.

Fransa'nın Suriye'de IŞİD için savaşan Fransız vatandaşlığı olan militanların bu ülkedeki çocuklarını kabul edeceği belirtildi. İsminin açıklamasını istemeyen bir Fransız yetkili Suriye'de bulunan 150 çocuğun annelerinin onay vermeleri şartıyla Fransa'ya getirileceğini söyledi.

Fransa'ya getirilmek istenen Suriye'deki Fransız çocukların çoğunun altı yaşından küçük olduğu belirtildi. AFP'nin haberine göre, Fransa'ya kazandırılmaya çalışılacak çocuklar Suriye'nin kuzeyindeki Kürt bölgesinde bulunan kamplarda yaşıyor.

Fransa, Esad yönetimi ile diplomatik ilişkilerini kestiğinden ve Kürt bölgesi uluslararası platformda resmen tanınmadığından, Paris'in cihadçıların çocuklarını hangi resmi yöntemlerle vatana döndüreceği ise henüz soru işareti.

Birçok batılı ülke gibi Fransa da Suriye'de IŞİD için savaşmış vatandaşlarını ve eşlerini ülkeye kabul etmiyor. AFP'nin kaynağına göre geri getirilmesi planlanan çocukların bir kısmının annesi Kürt bölgesinde hapis yatıyor.


Yorum Gönder

Yorumlar