Her gün 500 köpeği besliyorlar

HER GÜN 500 KÖPEĞİ BESLİYORLAR

Hayvanseverler, her gün İmrahor Vadisi’ne giderek 500 köpeği besliyor. Her sabah vadiye gidip köpekleri besleyen grup, sağlık durumu iyi olmayan hayvanları kliniğe götürüyor

İmrahor Vadisi'nde "Patipark" ismini verdikleri alanda barınak inşa eden hayvanseverler, burada gönüllü olarak 2015'ten bu yana sokak köpeklerinin bakımlarını gerçekleştiriyor. Hayvansever Hülya Akçal, bölgede 4 yıl önce 50 olan köpek sayısının bugün 30'u yavru olmak üzere yaklaşık 500'e ulaştığını söyledi. Akçal, "Patipark'ın kurulduğu ilk günden itibaren, her gün buradaki köpekleri besliyoruz. Bazen mama bazen de tavuk dağıtıyoruz. Bazı zamanlarda ise vadideki kendi ocağımızda makarna pişirip veriyoruz" dedi.

15 PAKET MAMA

"Patipark"a gönüllülerin yardımda bulunduğunu ancak bunun yetersiz olduğunu belirten Akçal, "Günde 15 paket mama açıyoruz ya da 300 kilo tavuk alıp dağıtıyoruz. Patipark haricinde besleme yaptığımız 10 bölge daha var" diye konuştu. Akçal, hastalanan köpekleri kliniklere götürmek için araçlarından birini ambulans olarak kullandıklarını da ifade etti. İnsanların mahallelerde köpekleri istemediğini anlatan Akçal, "Ancak barınakların da şartları iyi değil. İnsanlar korkmasın. Allah bir şekilde onların rızkını veriyor. İnsanlar dünyada sadece kendileri var sanıyor. Ancak bizler dünyayı hayvanlarla paylaşıyoruz. Yardım çok az. Yardım olarak ayda 30 paket mama geliyor" dedi.

AKÇAL:CEZALAR CAYDIRICI OLMALI

Hayvanlara karşı yapılan kötü muamelenin suç kapsamına girmesi gerektiğini vurgulayan Akçal, şunları kaydetti: "Hayvanlara karşı işlenen suçların şu anki cezası, ya suçu olan salınıyor ya da para cezasına çarptırılıyor. Yani hayvanları öldürüyor ancak bunun hiçbir cezası yok. Cezalar caydırıcı olmalı. Cezalar gelmediği sürece, bizler bu köpeklere eziyet edilmesine seyirci kalacağız."

KEDİ VE KÖPEKLERİN ZEHİRLENMESİNDE DOKTOR SANIK OLDU

Gölbaşı'nda site bahçesinde beslenen kedi ve köpekler, zehirlenerek öldürüldü. Sitede oturanların şikâyeti üzerine, incelenen güvenlik kamerası görüntülerinde elinde bidonla köpeklerin peşinden giderken görülen site sakini Doktor Zeynel A.Y. (38) hakkında, 'mala zarar verme' suçundan 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zeynel A.Y., kedi ve köpekleri kendisinin zehirlemediğini ileri sürerken, görüntüde elinde bidonla nereye gittiğini açıklayamadı. Asliye Ceza Mahkemesi'nde, sanık Zeynel A.Y.'nin tutuksuz yargılanmasına başlandı. Hâkim karşısına çıkan sanık, avukatının duruşmaya yetişemediğini ve bir sonraki celsede avukatı huzurunda savunma yapmak istediğini söyleyerek savunma yapmadı. Duruşmaya katılan site sakinleri ise sanıktan şikâyetçi olduklarını dedi.

(Sabah)

Yorum Gönder

Yorumlar