Adli Tıp: Sıla’nın görüntüleriyle ilgili rapor hazırlamadık

ADLİ TIP: SILA’NIN GÖRÜNTÜLERİYLE İLGİLİ RAPOR HAZIRLAMADIK

Adli Tıp Kurumu, şarkıcı Sıla’nın oyuncu Ahmet Kural tarafından darp edildiğine dair soruşturma dosyasındaki görüntülerle ilgili rapor hazırlamadığını açıkladı.

Sıla, eski sevgilisi Kural’dan darp, cebir ve psikolojik şiddet gördüğü gerekçesiyle şikayetçi olmuştu. Kural ise Sıla’nın suçlamalarını kabul etmemişti.

İddianamede Kural’ın ‘hakaret’, ‘tehdit’ ve ‘basit yaralama’ suçlarından beş yıla kadar hapsi istenmişti.

Kanal D, Sıla’nın şikayet başvurusundan birkaç saat sonra çekilmiş görüntülerini yayınlamış ancak Kural’ın avukatı görüntülerden yeni haberdar olduğunu belirtmişti. Video üzerine Adli Tıp Kurumu’nun inceleme yazdığı öne sürülmüş, rapor basına yansımıştı.

Sıla’nın avukatı, aldıkları darp raporuyla ters düşen Adli Tıp incelemesinin parayla yazdırıldığını iddia etmişti.

‘Herhangi bir inceleme talep edilmedi’

Adli Tıp Kurumu ise tartışma konusu olan raporun gerçeği yasıtmadığını duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “‘Soruşturma dosyasına giren görüntülerle ilgili Adli Tıp Kurumu raporu Savcılığa gönderildi; raporda görüntülerin orijinal olduğu ve vücudundaki morlukların belli olmadığı bildirildi’ ifadeleri, Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanmış böyle bir rapor olmadığından gerçekleri yansıtmamaktadır. Adli Tıp Kurumu’ndan söz konusu görüntülere yönelik herhangi bir inceleme talep edilmemiş olup, atıfta bulunulan rapor, kurumumuz tarafından hazırlanmış bir rapor değildir.”

Yorum Gönder

Yorumlar