Gaye Usluerden Akşenere tepki: Samimi değilsin!

GAYE USLUER'DEN AKŞENER'E TEPKİ: SAMİMİ DEĞİLSİN!

Memleket Partisi Merkez Yönetim Kurulu Toplantısı sona erdi. Parti Sözcüsü Prof. Dr. Gaye Usluer, açıklamalarda bulundu.

Memleket Partisi MYK sonrası kameraların karşısına geçen Parti Sözcüsü Usluer,  gündemin sıcak başlıklarını değerlendirdi. MYK’nın gündeminde iki önemli başlık vardı; dövizdeki durdurulamayan yükseliş ile ekonominin gidişatı ve önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanı adaylarının kim olacağı tartışmaları.




ENFLASYON ORANLARI GERÇEK Mİ?

 TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranlarına ve  ‘gerçek enflasyon ne kadar?’ tartışmalarına değinen Usluer, “Türkiye İstatistik Kurumu bağımsız bir kurum olmaktan çıkmış olup, siyasetin oyuncağı olan bir kurum haline geldiği için hiçbirimiz TÜİK’in verilerine inanmıyoruz” dedi. 

“DOLARLA MAAŞ ALMIYORUZ ANCAK…”

“Kayıp olan ekonomi bakanı ne demişti: Dolarla mı maaş alıyorsunuz? Evet Dolarla maaş almıyoruz, ekmeği de Türk Lirası ile satın alıyoruz. Ancak fırıncının maliyet kalemleri dövizle.” diyen Usluer, "Haziran ayında bir çuval unu 135 Türk Lirasına alırken ekmeği üretenler bugün bir çuval unu 200 – 250 liraya alabiliyorlarsa, ekmeğin gramajını düşürmek istemeleri, gramajı düşen ekmeğin fiyatını artırmak istemeleri ve oluşacak yük kimin omuzlarında? Sanayideki doğalgaza yapılan zammın bütün yükü bu ülkede yaşayan fakirin fukaranın omuzlarında olacak.” ifadelerini kullandı.

İKTİDARDA DA MUHALEFETTE DE KOALİSYON…

"Bakmayın siz ülkeyi yöneten partinin Adalet ve Kalkınma Partisi olduğuna, onu yöneten de küçük ortak” diyen Usluer, ülkenin koalisyon tarafından yönetildiğini söyledi.

Muhalefet partilerine de yüklenen Usluer, “Öte tarafta dostlar siyaseti adı altında siyaset yapmaya çalışan başka bir ittifak var: Millet İttifakı.” ifadelerini kullandı.

“ ‘Düşmanımın düşmanı dostumdur’ anlayışıyla siyaset yapılmaz” diyen Usluer, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ‘Başkabakan olacağım’ açıklamalarını da sert bir dille eleştirdi. 

USLUER’DEN AKŞENER’E : NE OLMAK İSTEMEKTEDİR?

“Yeni sistemde, değişen rejimde doğru olan her siyasi partinin kendi cumhurbaşkanı adayının olmasıdır ki, burada da doğal olan siyasi partilerin genel başkanlarının ‘Cumhurbaşkanlığını kazanıcam’ iddiasının olmasıdır. Her siyasi parti kendi Cumhurbaşkanı adayı ile çıkmalı, bu o siyasi partinin genel başkanı olmalıdır.” ifadelerini kullanan Usluer, “İş o kadar sarpa sardı ki, Millet İttifakı’ndaki bir partinin genel başkanı diyor ki ‘Başbakan olacağım’. Ama sistem değişti, bu sistemde başbakanlık yok. ‘Bu sistem değişmeden hiç kimse ben Başbakan olacağım diyemez’ dese de samimi değildir. O zaman soruyorum; bu sistem başka bir sistem olduğuna göre, ‘Başbakan olacağım’ diyen siyasi partinin genel başkanı bu seçimde ne olmak istemektedir?” dedi. 

USLUER: CUMHURBAŞKANLIĞI MAKAMINI SIRADANLAŞTIRIYORLAR

CHP’nin adayı kim olacak tartışmalarında, Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘CV’ açıklamasını da eleştiren Usluer, “Bunun Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını sıradanlaştıran, yok eden bir söylem olduğunu düşünüyorum.” ifadelerini kullandı. 


Yorum Gönder

Yorumlar