YENİMAHALLELİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

YENİMAHALLELİLER EĞLENEREK ÖĞRENİYOR

Yenimahalle genelinde 20 farklı noktada meslek edindirme ve hobi kursu eğitimi veren YENİMEK Kurs Merkezleri, haftanın 7 günü vatandaşa hizmet sunuyor.

Her yıl binlerce vatandaşın meslek ve hobi edinmesi amacıyla ilçenin dört bir yanına açılan Yenimahalle Belediyesi Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK), ilçe sakinlerinden yoğun ilgi görüyor.

 İlçe genelinde 20 kurs merkezinde, 110 branşta, 300’e yakın öğretmen ile yıl boyunca ilçe sakinlerine meslek eğitimi ve hobi kursu hizmeti sunan YENİMEK, 30 bine yakın vatandaşın buluşma noktası oldu. 

 Bilgisayar işletmenliği, fotoğrafçılık, grafik tasarımı, bağlama, gitar, seramik, takı tasarımı, okuma yazma, diksiyon, çini işleme, İngilizce, İspanyolca, Almanca gibi birçok farklı branşta eğitimlerin verildiği YENİMEK Kurs Merkezleri, ilçe sakinlerinin hobi kursu ve meslek edindirme amacıyla tercih ettiği eğitim merkezleri olarak hizmete aralıksız devam ediyor.

 Turgut Özal, İlk Yerleşim, Karşıyaka, Gazi, Yakacık, Çamlıca, Tepekule, Serhat, Batıkent Meydan AVM, Ergazi Kurs Merkezi gibi Yenimahalle genelinde 20 farklı noktada meslek edindirme ve hobi kursu eğitimi veren YENİMEK Kurs Merkezleri, haftanın 7 günü vatandaşa hizmet sunuyor. Ayrıca eğitim dönemini, belirli branşlarda başarı ile tamamlayan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika veriliyor.

 Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar uygulmayla ilgili olarak “ YENİMEK, vatandaşın eğlenerek öğrenmesi, zamanını kendini geliştirerek geçirmesi, arkadaşlık ve sosyal ilişkilerini geliştirmesi bakımından ilçe sakinlerine büyük fayda sağlıyor. YENİMEK yalnızca hobi kursu hizmeti vermiyor. Bunun yanında işsizliğin büyük boyutlara ulaştığı bir dönemde gencinden yaşlısına binlerce insana meslek sahibi olma fırsatı sunuyor. Yenimahalle sakinlerinin Kurs Merkezlerimize gösterdiği yoğun ilgi, yaptığımız hizmetlerin vatandaşa fayda sağlaması bizi mutlu ediyor” dedi.

Yorum Gönder

Yorumlar