ANKARA'DA YILDIRIM MI, YAVAŞ MI?

26 Kasım'da Halk TV'de yayınlanan Mercek isimli programda, siyaset bilimci Doç. Dr. Barış Doster çarpıcı açıklamalarda bulundu.

26 Kasım'da Halk TV'de yayınlanan Mercek isimli programda, siyaset bilimci Doç. Dr. Barış Doster çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Cengiz Topel Yıldırım ismi Ankara'da daha çok zikrediliyor

Geçtiğimiz günlerde Ankara'da Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde bir sempozyumda konuşmacı olarak bulundum ve oradaki meslektaşlarla temaslarda bulundum. Gördüm ki CHP Ankara kulislerinde son zamanlarda Cengiz Topel Yıldırım ismi daha çok zikrediliyor. Bunun hem Cengiz Topel Yıldırım'ın karakterinden, herkesle barışık kimliğinden, halka dokunabilen özelliklerinden kaynaklanan bir boyutu var. Hem de Mansur Yavaş'ın giderek itici olmaya başlayan tutumunun etkisi var.

Mansur Yavaş CHP tabanını ürküttü, üzdü

CHP örgütü diyor ki bizim çocuklarımız, bizim evlatlarımız, bizim geleneğimizden gelen biri aday olsun.

Mansur Yavaş'ın rozetsiz aday söylemleri bu düşüncenin gelişmesinde etkili oldu. Bu söylem CHP tabanını ürküttü, üzdü.

Somut olarak sormak gerekirse; birincisi rozetsizlikten kastımız ilkesizlik mi olacak? İkincisi, Mansur Yavaş'ın geçen seçim aday olup da kaybettikten sonra, kendi kontenjanından belediye meclis üyesi olan kişileri istifa ettirdiğini de biliyoruz. Üçüncüsü, kendisini partiler üstü gören, 'ben bulunmaz Hint kumaşıyım' havası satan bir siyasetçi, hiçbir siyasal partiye ve tabana sempatik gelmez.

Bütün bunları alt alta yazdığımızda, sanırım CHP örgütü özelinde hem kendi kimliğinden, profilinden, konumundan dolayı; hem de diğer adayın, Mansur Yavaş'ın ortaya koyduğu CHP'lileri inciten söylemlerden dolayı Cengiz Topel Yıldırım'ın adı öne çıkmış görünüyor.

Yorum Gönder

Yorumlar