Ankara Valiliği: Ekmek satışları eski tarife üzerinden devam edecek

ANKARA VALİLİĞİ: EKMEK SATIŞLARI ESKİ TARİFE ÜZERİNDEN DEVAM EDECEK

Ankara Valiliği ve Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileri arasında yapılan ekmek zammı uzlaşma toplantısında, dün uygulamaya konan zam kararı iptal edildi.

Ankara simidine yapılan zamın ardından dün itibariyle ekmek fiyatlarına da zam gelmişti. Yüzde 25 olarak belirlenen zammın ardından Başkent'te 200 gram ekmeğin fiyatı 1 liradan 1.25 TL'ye yükselmişti. Ankara Valiliği, belirlenen tarifenin ekonomik şartlara uygun olmadığı gerekçesiyle dün akşam saatlerinde Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği temsilcileriyle bir uzlaşma görüşmesi yaptı. Toplantıdan, ekmeğin eski tarife üzerinden satışının yapılmasına karar verildi.

Görüşmeden birkaç saat önce ise, Ticaret Bakanlığı tarafından ekmek zammı durdurulmuştu. 

ESKİ FİYATTAN SATILACAK

Ankara Valiliği basına kapalı olarak gerçekleşen uzlaşma toplantısıyla ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin, 25 Eylül 2018 tarihli ekmek fiyat tarifesinin değiştirilmesine ilişkin kararı, 5362 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları Kanunu’nun 62 inci maddesi hükümleri çerçevesinde, Ankara Valiliği ile  Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği temsilcileri arasında yapılan müzakereler neticesinde, 01.10.2018 tarihinden geçerli olmak üzere iptal edilmiş ve eski tarife üzerinden ekmek satışlarının devamına karar verilmiştir."

Yorum Gönder

Yorumlar