Araç kiralama devinden Türkiyede konkordato talebi

ARAÇ KİRALAMA DEVİNDEN TÜRKİYE'DE KONKORDATO TALEBİ

Uluslararası araç kiralama devi Alman Sixt markasının Türkiye temsilcisi Artı Seyahat AŞ İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu.

Havalimanları ve şehir merkezlerinde günlük araç kiralama hizmeti veren Sixt, Türkiye'de (Artı Seyahat Acentesi Tekst. San. Ve Ticaret AŞ) İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvurarak konkordato talebinde bulundu.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, şirketin başvurusunu değerlendiren mahkeme geçici mühlet kararı verdi. Mahkeme S.M.M.M. Mustafa Yaran'ı geçici konkordato komiseri olarak görevlendirdi.

'200 MİLYON TL'Yİ AŞKIN BORCU VAR'

Filosunda bin 400 otomobil bulunan şirketin 200 milyon lirayı aşkın borcu bulunduğu kaydediliyor. Dava dilekçesine göre, olumsuz piyasa koşulları, bayilerin taahhütlerini yerine getirmemesi ve ortaklardan birinin büyük mali kriz, Artı AŞ'nin de mali dengesini bozdu.

'OPERASYONLAR DEVAM'

Sixt Türkiye Genel Müdürü Cenk Fadıllıoğlu "Konkordato talebinde bulunduk. Mahkeme 3 aylık geçici mühlet verdi; komiser ataması yaptı. Bu başvuru ile yasal hakkımızı kullandık. Bu başvuru ile birlikte banka borçlarımızı yapılandırmak istiyoruz. Operasyonlarımızda herhangi bir değişiklik yok" dedi.

11 YILDIR TEMSİLCİ

Almanya'da 1912'de kurulan Sixt, dünya genelinde 110 ülkede faaliyet gösteriyor. Türkiye'de araç kiralama sektörüne 1990'lı yılların sonunda giren Sixt, 2008'den bu yana da Artı AŞ tarafından temsil ediliyor.

Öte yandan, filo kiralama sektörünün önemli oyuncularından Kuveytli Fleetcorp AŞ de geçen yıl sonunda konkordato talebinde bulunmuş, ancak mahkeme şirketin iflasına karar vermişti.

Yorum Gönder

Yorumlar