"CHP'DE ANKARA'NIN BİR NUMARALI ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM"

CHP'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı tercihi üzerine konuşan siyaset bilimci Onur Erim; Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın, Ankara'nın bir numaralı adayı olduğunu söyledi.

8 Kasım perşembe günü TGRT Haber televizyonunda yayınlanan "Atilla Güner ile Ayrıntılar" isimli programda yerel seçim gündemi değerlendirildi.

CHP'nin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı tercihi üzerine konuşan ekonomist ve siyaset bilimci Onur Erim; Kemal Kılıçdaroğlu'nun Başdanışmanı ve eski Ankaragücü Başkanı Cengiz Topel Yıldırım'ın, Ankara'nın bir numaralı adayı olduğunu söyledi. Erim'in ifadeleri şu şekilde:

"Kulislerden aldığım net bilgiye göre şu anda CHP Ankara il teşkilatına ve Genel Merkez'e bakarsanız Ankara'nın bir numaralı adayı Cengiz Topel Yıldırım. Sayın Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı, eski Ankaragücü başkanı ve şu anda CHP'de adı en çok geçen şahıs."

"YAVAŞ'I İSTEYEN TEK KİŞİ KILIÇDAROĞLU"

Onur Erim, Mansur Yavaş'la ilgili sorulara ise, "Şu anda CHP'de, Yavaş'ı isteyen tek kişi Kemal Kılıçdaroğlu" yanıtını verdi.

ŞABAN SEVİNÇ: MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIK İÇİN ŞANSI AZALIYOR, CENGİZ TOPEL YILDIRIM'IN ŞANSI ARTIYOR.

Öte yandan yine 8 Kasım perşembe günü Halk TV'de yayınlanan Haber Kritik isimli programda da Cengiz Topel Yıldırım'ın adaylığı konusunda konuşuldu. Halk TV Genel Müdürü Şaban Sevinç  aldığı bilgilere göre CHP'de en güçlü adayın Cengiz Topel Yıldırım olduğunu belirtti. Sevinç şunları söyledi:

"CHP'de Cengiz Topel Yıldırım konuşuluyor. Ankaragücü'nün eski başkanı, iş adamı, CHP'nin kurultay delegesi, Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanı yani yıllardır CHP'nin içinde siyaset yapan biri. Adı kirlenmemiş, siyasi kavgalara girmemiş, arkasında bir seçim yenilgisi yok... Dolayısıyla Cengiz Topel Yıldırım adı CHP'nin Ankara adaylığı için öne geçebilir. Mansur Yavaş'ın adaylık şansı azalıyor, Cengiz Topel Yıldırım'ın şansı artıyor. CHP kulislerinde böyle bir bilgi var."

Yorum Gönder

Yorumlar