CHP'Lİ SEYİT TORUN: ADAYIMIZ PARTİMİZİN ROZETİNİ TAKMAK ZORUNDA

Habertürk’te Kübra Par’la Açık ve Net programında yerel seçimlere ilişkin soruları yanıtlayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ankara adayları hakkında “Adayımız partimizin rozetini takmak zorunda” dedi.

Habertürk’te Kübra Par’la Açık ve Net programında yerel seçimlere ilişkin soruları yanıtlayan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Ankara adayları hakkında “Biz Ankara’dan mutlaka bir aday göstermek istiyoruz. Adayımız partimizin rozetini takmak zorunda” dedi.

Seyit Torun İYİ Parti ile CHP’nin görüşmelerinde İYİ Parti’nin ne istediğiyle ilgili soruya şu şekilde cevap verdi: “İYİ Parti önümüzdeki yerel seçimlerde oyunu yükseltmek ve daha fazla belediye almak isteyecektir. Bu da gayet normal. Oy oranının yüksek olduğu yerlerde talebini iletecektir. Bu talebi de şu anda değerlendiriliyor. Bakılıyor nerede seçimi kazanma durumu söz konusu, nerelerde aday çıkarsa bile kazanamayacak. Bütün veriler işleniyor. Böyle bir talebinin oluşması da gayet doğal.”

Torun, Ankara’da İYİ Parti’nin kendi adayıyla seçime gitmek istemesi iddiasıyla ilgili soruya, “Sadece Ankara değil birçok ilde kendi adayıyla seçimlere girmek istiyor bu da gayet normal. Önemli olan daha fazla belediyeyi nasıl alırız, nasıl kazanırız ve bir taban ittifakını nasıl kurarız, bunun çabaları” şeklinde yanıtladı.

İYİ Parti’nin Ankara’da Mansur Yavaş’ı kendi adayı olarak göstermek istemesiyle ilgili soruya da, “Biz şu anda Ankara’yla ilgili bir aday profilleme çalışması yaptık. Ankaralıları yönetecek, Ankara’da seçimi kazanacak, beklentilere cevap verecek aday profili üzerinde duruyoruz. Şu anda isim olarak bir tartışma yaşanmadı. Sadece biz Ankara’yı yönetecek en ideal aday kimdir onun üzerinde duruyoruz” şeklinde cevap verdi. Mansur Yavaş İYİ Parti’den mi aday olsun CHP’den mi aday olsun şeklinde bir tartışma yaşanmadığını da sözlerine ekledi.

Seyit Torun, Mansur Yavaş’ın ‘rozetsiz aday olmak istiyorum’ açıklamasıyla ilgili: “Adaylaşma bir parti çatısı altında olur. Belediye başkanı seçildikten sonra rozet çıkarılır. Mutlaka bir siyasi partiden aday olacaksınız ama toplumun bütün kesimi kucaklayacaksınız. Toplumun bütün siyasi düşüncelerinin güvenini kazanacaksınız” dedi. Mansur Yavaş’ın adaylığını istemeyenlerin olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Gönder

Yorumlar