"MANSUR İLE İKİ KEZ KAYBEDİLDİ, YİNE KAYBEDİLECEK!"

15 Kasım Perşembe günü Haber Global televizyonlarında yayınlanan Müzakere isimli programa, siyasal iletişim uzmanı Ali Haydar Fırat'ın sözleri damga vurdu.

15 Kasım Perşembe günü Haber Global televizyonlarında yayınlanan Müzakere isimli programa, siyasal iletişim uzmanı Ali Haydar Fırat'ın sözleri damga vurdu. Fırat, geçmiş seçimlerden örnek vererek 1989'da SHP'nin, 1994'te Refah Partisi'nin mevcut sisteme muhalif olarak seçim kazandığının üstünü çizdi ve bu seçimi kazanmak için de mevcut siyasal duruma muhalif olmak ve bu anlayışa uygun adaylarla seçime girmek gerektiğini belirtti.

Elle tutulur bir başarısı olmayan Mansur Bey'in peşinden koşmayı anlamıyorum

Ali Haydar Fırat Mansur Yavaş'ın doğru tercih olmadığını şu sözlerle aktardı:

"Bugün için de popüler adayların peşinden, hele Mansur Bey gibi yerel anlamda çok da bir başarısını görmediğimiz, Ankara'nın en küçük ilçelerinden biri olan Beypazarı'nı yönetmiş bir kişinin peşinden koşmayı anlamıyorum."

Mansur Yavaş iki kez yenildi ve yine yenileceğini düşünüyorum

"2009'da Mansur Bey MHP'nin adayıyken %27 aldı. Karayalçın CHP'nin adayı olarak %31 aldı. Topladığımız zaman %58-59 gibi bir rakam elde ediyor. Sonraki seçimde ise Mansur Yavaş %42 aldı. Burada çok ciddi bir oyun başka bir yere gittiğini görüyoruz. Mansur Bey aday olursa üçüncü kez aday olacak. Yani iki kere yenilmiş olacak ve üçüncü kez çıkmış olacak.

Bambaşka, yıpranmamış bir aday çıkarılıp çok daha olumlu bir sonuç elde edilebilir

Fırat sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bir siyasal iletişimci olarak şunu söylüyorum. Herhangi bir aday, yıpranmamış bir aday çıkarılıp çok daha olumlu bir sonuç elde edilebilir. Çünkü Mansur Bey çıktığı andan itibaren yeni tartışmalar ortaya çıkacaktır.

Türkiye'de var olan muhafazakar aday çıkarma ezberinden uzak durmak lazım. Bu çok ezberci bir yaklaşım."

Mansur Yavaş'ı CHP'liler kendi belediye başkanı olarak görmeyecek

Hatay Belediye Başkanı AKP'liydi ancak CHP'ye geçti. Ama CHP'liler onu kendi partilerinin belediye başkanı olarak görmüyor. Aynı şey Mansur Yavaş için de geçerli olacak. Mansur Yavaş, partiye gelip istifa dilekçesini verme tenezzülünde bile bulunmayıp, Yargıtay'dan istifa dilekçesini gönderme siyasi nezaketsizliğinde dahi bulunmuş bir isim. Siz bunu getirdiğiniz zaman, partililer, "hangi gerekçeyle bunu benim karşıma getiriyorsunuz" diyecek."

Ankara'da Bülent Kuşoğlu, Cengiz Topel Yıldırım gibi isimlerin şansı hayli yüksek

Ben Mansur Yavaş'la ilgili kulis bilgilerine çok güvenmiyorum. Ankara içinde konuşulan isimlerden Bülent Kuşoğlu, Cengiz Topel Yıldırım gibi Kılıçdaroğlu'na çok yakın isimlerin aday yapılabilme olasılıkları mevcut.

Yorum Gönder

Yorumlar