"MANSUR YAVAŞ CHP PARTİ MECLİSİ'NDEN GEÇEMEZ..."

Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin: Parti meclisinde adaylar oylanırken emin olun Mansur Yavaş’ın ismi geçmeyecek o parti meclisinde.

Dün akşam CNN Türk’te yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ programında, Takvim gazetesi Ankara Temsilcisi Zafer Şahin, sunucu Ahmet Hakan’ın konukları arasındaydı. 

Yerel seçime dair, CHP’den yapılan açıklamalar ve kulis bilgileriyle, önemli çıkarımlarda bulunan Şahin:

 “95 yıllık bir siyasi parti, Cumhuriyet’i kuran parti, bu ülkenin başkentinde, kendi siyasi kimliğiyle seçime girmekten çekiniyorsa, MHP’den dışlanmış bir isimle ikinci defa seçime girmeye ve bunu tabanına dikta etmeye çalışıyorsa ortada gerçekten gülünecek bir durum var” dedi.

CHP Parti Meclisi’nin rolüne ve önemine dikkat çeken Şahin şöyle devam etti:

“Size şunu belirteyim, parti meclisinde adaylar oylanırken emin olun Mansur Yavaş’ın ismi geçmeyecek o parti meclisinde. Niye biliyor musunuz? Herhalde takip ettiniz CHP’nin son parti meclisinde Kemal Kılıçdaroğlu bazı isimlerin, daha önce verilmiş disiplin cezalarının kaldırılması için bir teklif getirdi. 36’ya 18 reddedildi. 36 tane parti meclisi üyesi bizzat parti başkanlarından gelen bir talebi kabul etmediler. Burada bu direnci gösteren parti meclisinin Mansur Yavaş’a da asla onay vermeyeceğini, yeni bir dayatmaya izin vermeyeceğini düşünüyorum”


Yorum Gönder

Yorumlar