Milyonlarca kişinin başına geldi! 1 ay unutanın 30 yıllık hakkı kayboluyor

MİLYONLARCA KİŞİNİN BAŞINA GELDİ! 1 AY UNUTANIN 30 YILLIK HAKKI KAYBOLUYOR

Sağlık sigortasında ömür boyu yenileme garantisi alındığında poliçe başlangıç tarihinden sonra ortaya çıkan hastalıklar poliçe kapsamında alınıyor.

Sigorta yapıldıktan sonra poliçesini sürekli yenileyenler ve ödediği primin yüzde 75’ini geçmeyenler ömür boyu yenileme hakkı elde ediyor. Kısacası 1 ay bile sigortanızı yenilemeyi unutursanız 30-40 yıllık hakkınızı kaybedebiliyorsunuz.

2013 yılından önce sigorta şirketinden ömür boyu yenileme garantisi alsanız bile sigortanızı sık kullanmanız durumunda ek prim uygulanabiliyordu. Uygulamayla birlikte ömür boyu yenileme garantisi tüketicinin lehine oldu. Ağır hastalık geçirseniz bile sigorta şirketleri ek prim talebinde bulunamayacak.
YENİ UYGULAMA TÜKETİCİYİ KORUYOR
Yürürlüğe giren uygulama öncesinde de sigorta şirketleri ömür boyu yenileme garantisi sunuyordu. Fakat 2013'den sonra yapılan yeni uygulamayla birlikte haklar daha belirgin olarak çizildi. Ömür boyu yenileme garantisi aldığınız zaman sigorta şirketleri sizden ek prim talep edemez ve imzalamış olduğunuz limitlerden aşağıya inemez.
TEDAVİ YÖNTEMİNİ DEĞİŞTİRİRSEK ÖMÜR BOYU YENİLEME GARANTİSİ YANAR MI?
Bilindiği üzere sigorta şirketleri size iki seçenek sunuyor. Ayakta tedavi yöntemi ve yatarak tedavi yöntemi. Bazı durumlarda ayakta tedaviyi yatarak tedavi planına çevirebiliyoruz. Bu tip durumlarda da akıllara 'ömür boyu yenileme garantim yanar mı?' sorusu geliyor. Bu durumda ömür boyu yenileme garantiniz yanmaz. Fakat sigorta sahibi teminat alanını genişletmek isterse sigorta şirketinin risk değerlendirmesini yeniden yapma hakkı var.
KAÇ YIL SONUNA ÖMÜR BOYU YENİLEME GARANTİSİ SUNULUR?
Sigorta şirketlerine göre ömür boyu yenileme garantisi yıllara göre farklılık gösteriyor. Bazı şirketler 3 yıl sonunda bazı şirketler ise 4 yılın sonunda ömür boyu yenileme garantisi sunuyor. Ömür boyu yenileme garantisi hakkı kazandıktan sonra çıkan hastalıklar için herhangi bir ek prim uygulanmıyor.

Yorum Gönder

Yorumlar