MUSTAFA BALBAY: CHP'DE ANKARA'YI BİLEN YENİ BİR İSİM ANLAYIŞI HAKİM

8 Aralık günü Halk TV’de yayınlanan “Türkiye Nereye?” isimli programda, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay çarpıcı açıklamalarda bulundu.

8 Aralık günü Halk TV’de yayınlanan “Türkiye Nereye?” isimli programda, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay çarpıcı açıklamalarda bulundu. Ankara yerel siyaseti üzerine konuşan Balbay, CHP içerisindeki, parti evlatlarının aday yapılması eğiliminin sürdüğünü ve ancak bu şekilde başarı elde edilebileceğini söyledi.

Balbay’ın açıklamaları şöyle:

CHP’ye oy veren seçmenlerin özellikle Ankara’da; bütün partilere güven verebilecek, AKP tabanından oy alabilecek, kendi evlatlarından birinin aday gösterilmesi yönünde bir anlayış ortaklığı hatta yukarı yönelik bir tazyik var. Bunu ben birebir gördüm.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mansur Yavaş’la görüşmeleri geçmişte de devam etti. Ancak benim gördüğüm şöyle bir durum var. Geçen seçimde Melih Gökçek’e karşı başka bir yapı oluşmuştu. Bizde de Melih Gökçek’in karşısına ortak, MHP tabanının da oy verebileceği bir aday çıkarma düşüncesi ön plana çıkmıştı. Şimdi artık Gökçek yok. Onun yerine sadece Ankara’nın Kayseri çıkışını bilen -“Çevre ve Betonlaşma Bakanı mıydı?”- Çevre ve Şehircilik Bakanı görevde. Hatta sanıyorum kendi içlerinde bu adayı değiştirsek mi diye bir düşünce var. O nedenle artık karşıda rakip Gökçek olmadığına göre, başka bir kurgu olduğuna göre yeni bir adayla çıkılabilir diye düşünüyorum. CHP içerisinde de Ankara’yı bilen yeni bir aday olabilir anlayışı hakim.

Yorum Gönder

Yorumlar