Özel anaokulunda dayak skandalı

ÖZEL ANAOKULUNDA DAYAK SKANDALI

Tuzla'da özel bir anaokulunda öğretmenleri öğrencilere şiddet uyguladığı, kız çocukları ve erkek çocukların çıplak halde topluca tuvalete götürüldüğü görüntüler ortaya çıktı. Milli Eğitim Bakanlığı skandal görüntülerle ilgili soruşturma başlatırken, okul

Tuzla Özel Şirin Afacanlar Anaokulu’nda yaşanan skandal, bir çalışanın çabasıyla ortaya çıktı. Öğretmenleri öğrencilere şiddet uyguladığını, kız ve erkek öğrencilerin çıplak halde birlikte tuvalete götürüldüğünü gören kreş çalışanı Zeynep Atasever, yaşananları görüntüledi. Görüntüleri velilerle paylaşan Atasever, skandalın ortaya çıkmasını sağladı.

Atasever tarafından kaydedilen görüntülerde bir öğretmen, öğrencilerle bağırıyor. Boyama yapmayan bir öğrenciyi kafasına vurarak uyaran öğretmen, istediklerini yapmayan öğrencileri azarlıyor. Bir başka görüntüde ise kız ve erkek çocukları bellerinden altı çıplak bir şekilde topluca tuvalete götürülüyor.

Skandal görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Milli Eğitim Bakanlığı konu ile soruşturma başlatırken, okul sahibi Güler M. ise anaokulunu kapatarak kayıplara karıştı.

VELİ: GEREĞİ YAPILSIN

Çocuğu anaokulunda eğitim gören veli Ozan Taflı, yaşanan skandalı anlatırken, yetkililere çağrıda bulundu.

Çocuğunu okula yazdırdıklarında yöneticilerden ilgi gördüklerini belirten Ozan Taflı, “Biz çocuklarımızı bu okula verdiğimizde arkadaşlar çok güleryüzlü karşıladılar bizi. Çocuklarımızı buraya verdiğimizde bu arkadaş bize hatta şunu ifade etti: Türkiye'nin büyük ailelerinden birinin hemşiresi olduğunu söylemişti. Biz de böyle büyük ailelerin yanında kötü insanlar tutmayacaklarını düşünerek, biz de bu arkadaşlara çocuklarımızı emanet ettik. Daha sonra içimizden bir veli çocuğuyla ilgili şüpheleniyor. Şüphelendikten sonra buraya gelip, 'paraya ihtiyacım var, ben barada çalışabilir miyim?' diyor ve burada çalışmaya başladıktan sonra şüphelerinin doğru çıktığını anlıyor” diye konuştu.

Taflı, okula işçi olarak giren velinin skandal görüntüleri kaydettiğini belirterek, “Görüntüleri kaydediyor. Çocukları altları çıplak bir halde tek sırada askeri bir düzende tuvalete birlikte götürüldüklerini görüyor. Daha sonra dayak videosunu çekiyor, dayak görüntüleri var. Bunları duyduk, bununla ilgili Milli Eğitime de savcılığa da gittik. Fakat okulun sahibi olduğu söylenen Güler Hanım'dan bir haber yok. Eşi olduğunu söylediği bir beyefendi vardı, o da onun eşi değilmiş. Bunu çok sonra öğrendik” dedi.

Okul çalışanlarının çocuklara sağlıklı yiyecek verdiğini iddia ettiğini, fakat gerçekte hazır gıdaların çocuklara yedirildiğini ifade eden Ozan Taflı, “Gereğinin en kısa zamanda yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Gönder

Yorumlar